Stílusos erkélykialakítás – Akár panelban is

    Reggelente kiülni az erkélyre, és figyelni az ébredező várost felemelő érzés. Az első kávé elfogyasztása ebben a nyugodt környezetben alapvetően meghatározza az egész napunkat. Nem mindegy hát, milyen miliő vesz körbe minket – még ha parányi is az erkélyünk.

    Az első, ami beugrik egy icipici erkély berendezésével kapcsolatban, hogy ha mindent szeretnénk megvalósítani, amit elképzeltünk, akkor zsúfolt és kusza lesz a piciny helyiség. Ügyes elrendezéssel és pár okos ötlettel, azonban az eklektika adhatja akár a balkonunk báját is. Ma már egy lakberendezőnek olyan fortélyok vannak a tarsolyában, amellyel pár négyzetméteren is kialakíthatjuk a saját külső terünket. Nézzünk pár gondolatot és pár kreativitásunkat beindító képet ezzel kapcsolatban.

    Erkélyünknek első körben a funkcióját érdemes meghatároznunk. Mit is szeretnénk ott létrehozni…  Egy olvasósarkot, egy összebújós zugot vagy inkább egy otthoni munkaállomást? Esetleg szívesen vacsoráznánk vagy sütögetnénk kint esténként? Vagy talán egy mini party helyszínt szeretnénk kialakítani? Ha ezt kitaláltuk, akkor következhet a funkciót támogató és nekünk leginkább tetsző stílus kiválasztása.

    Ha szeretjük a növényeket, akkor ezeket az erkélyen se nélkülözzük! Ha szeretjük a színeket otthonunkban, akkor használjuk azokat bátran a kültéren is! Az anyagválasztásnál legyünk tekintettel a kültér kitettségére, benapozottságára vagy éppen ellenkezőleg a zártságára! 

    A következő erkélyek közül melyik áll hozzád a legközelebb? Írd meg nekem akár a Facebookon  vagy emailben is szívesen veszem!