Terasztrend – Ahol minden eltöltött perc öröm

Nyomtatás

Már javában tombol a nyár, ilyenkor mindenki szereti a legtöbb idejét a szabadba tölteni. Egy praktikusan és ízlésesen kialakított terasz ideális helyszíne tud lenni a családi beszélgetéseknek, nyári kerti partyknak és sütögetések.

Ahhoz, hogy teraszod stílusos legyen, megmutatom neked az idei nyár nagy slágereit, divatos irányvonalait. Ha nem lenne ötleted,örömmel segítek berendezni teraszodat.

A szabadtéri lakberendezés fő szempontja, hogy megteremtse azt a teret, amelyben épp annyira otthonosan érezhetjük magunkat, mint otthonunk belső tereiben. A cél, hogy ne kelljen megalkudnunk csak azért, mert a szabad ég alatt szeretnénk eltölteni a hétvégénket vagy az esténket.

Az egyik legfontosabb a megfelelő kültéri bútorok megválasztása. Fontos, hogy az ülő- és fekvő alkalmatosságok kényelmesek legyenek, csak úgy, mint egy nappali kanapéja, szófája, ugyanakkor időtálló, az időjárás viszontagságait jól viselő kültéri bútorokat válasszunk. A legtöbb kültéri bútort gyártó cég odafigyel ezekre a szempontokra, de azért fontos, hogy a bútorunk kiválasztásakor mi is odafigyeljünk a fenti szempontok megvalósulására. A gyártók különös odafigyelésével így születtek azok a garnitúrák, melyek megszólalásig hasonlítanak egy nappali kanapéhoz: divatosak, kényelmesek, vendég marasztalóak, ugyanakkor jól viselik az időjárás viszontagságait.

Továbbra is hódítanak a polyrattan, valamint az alumínium bútorok, felturbózva teakfa kiegészítőkkel és hatalmas puha párnákkal. Az elmúlt években lett sláger és tartja magát a raklapbútor. Ez utóbbi egyszerű, de nagyszerű és ma már egyre több helyen lehet kapni hozzá az alkatrészeket, majd Csináld magad módon elkészíthetjük saját magunknak az álombútorunkat. A boltokban a modern vonalvezetéstől kezdve a klasszikus szépséget és eleganciát megtestesítő, valamint a robosztusabb darabokig mindenki megtalálhatja a stílusához leginkább illeszkedő bútort.

A kültéri bútorok esetében az alapszínek visszafogottak: szürke, fehér, bézs, homok, vagy barnás árnyalatúak, melyekbe dinamikát a hozzájuk társított kiegészítők és azok színei visznek. A terasz hangulatát kiválóan alakítják az asztalok, puffok, párnák, kültéri szőnyegek, drapériák.

A terasz kényelmét és stílusát meghatározhatják a dizájn elemként is funkcionáló fényvédők: hatalmas kifeszített napvitorlák, ponyvák, melyek árnyékot adva kreálnak hűsítő teret a forró nyárban. Válasszunk megfelelő árnyékolót, amely nem csak a hőségtől véd meg minket, hanem a káros UV sugárzástól is!

Végül íme néhány inspiráló fotó: