Otthonunk farsangi dekorjai

  Már javában tart a farsangi időszak, amely a vidám formák és élénk színek időszaka. Javaslom, hogy jelenjen ez meg ez a vidámság otthonunk dekorációiban, kiegészítőiben, esetleg bútordarabjaiban is! Ismét egy ünnep, amikor dekorálhatunk.  ;)

  A farsangi vidámság otthonunkba csempészésével, harsány és erőteljes hangulatával mintegy energiabombaként adhatunk lakásunknak és magunknak is új lendületet a szürke és hűvös évszakok után.

  Ahhoz, hogy a farsangi hangulatnak megfelelő dekorációval díszítsük fel a lakást, először nézzük is meg, hogy miről is szól igazából a farsang. A farsangi időszak vízkereszttől húshagyó keddig tart. Lényege a vidámság, tartozékai a lakomák, a bálok, manapság a bulik és jelmezes partik. A farsang csúcspontja a karnevál, vagy ahogyan mi magyarok hívjuk: a „farsang farka”, ami lényegében a tél búcsúztatása. Ilyenkor rendezik meg más országokban, városokban a híres karneválokat (például a riói vagy a velencei karnevált), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást. Mindent összegezve egy vidám, bohókás időszak, így lakásunk, házunk farsangi mulatságos dekorációját is ennek megfelelően válogassuk össze.

  Akik nem mernek évekre elköteleződni harsány, erőteljes színű bútorok, falfestések és burkolóanyagok mellett, azoknak ajánlom, hogy ebben az időszakban dekorációkban, kiegészítőkben és textíliákban jelenítsék meg a farsangi hangulatot.

  Ilyenkor előkerülhetnek a színesebb, bohókásabb textilek:

   

  Dekorálhatsz lampionokkal, színes világításokkal:

  Képtalálatok a következőre: paper lanterns home decor"

  Álarcok kerülhetnek fel az üres falakra vagy asztalokra:

  Képtalálatok a következőre: carnival mask wall decor"

  Képtalálatok a következőre: carnival mask home decor"

  Készíthetünk vidám kopogtatót az ajtónkra: