Költöztesd be a nevetést otthonodba!

  Az áprilist bolondos hónapnak tartják. Ez talán azzal lehet összefüggésben hogy ilyenkor érkezik a tavasz és az emberek hangulata is a borúsból derűsbe fordul. Tapasztalataim szerint legtöbben ilyenkor kezdik el színesebben dekorálni az otthonukat is, s a teljes stílusváltás is ilyenkor fogalmazódik meg a fejekben.

  Az áprilisi bolondozás jegyében ebben a bejegyzésemben bohókás, színes, sokak szerint talán kicsit eklektikus otthonokat szeretnék nektek bemutatni.

  Egy színes, bohókás otthonra gondolván nem kell rögtön attól tartani, hogy az feltétlenül zavaróan eklektikus, összevisszaságot árasztó. Egy jól kidolgozott koncepcióval, megfelelően összeválogatott lakberendezési tárgyakkal és dekorokkal hangulatos, bohókás hatás érhető el, ahol a vidám hangulat is garantált.

  Maradj velem, mert bejegyzésem végén képekben is mutatok majd néhány olyan otthont, amelyek tulajdonosai igazán mertek elrugaszkodni a hagyományostól és akik szó szerint értelmezték a bolondos otthon kifejezést. Na de ugorjunk most vissza és nézzünk, hogy hogyan varázsolhatsz vidám hangulatot a lakásodba! Ígérem a képekkel sem fogok fukarkodni.

  A legkézenfekvőbb – Bolondos színek

  Véleményem szerint minden helyiség megérdemel egy kis egyéniséget, és ezt leghamarabb az élénkebb színek használatával érheted el. Ez megnyilvánulhat egy-egy harsányabb árnyalatú bútordarabban, lakástextilben, kiegészítőben, de a bátrabbak feldobhatják az egyszínű falakat is élénk színekkel.

  Játék a formákkal

  Miért is kellene egy otthonban mindennek szimmetrikusnak lennie. Miért kell, hogy egy bútordarab a hagyományos formavilágot és megjelenést kövesse. Különleges lakberendezési tárgyakkal is bohókásabbá varázsolhatjuk az otthonunkat. Egy-egy meghökkentő tárgy, amely eltér a megszokottól igazi karaktert adhat a helyiség hangulatának. Alakzatok megjelenhetnek a falakon is dísztárgy formájában, de egy merészebb tapéta, vagy falfestés is kitűnő választás lehet, ha harsányabb stílust szeretnél adni a családi fészeknek.