Image

    Különleges, egyedi gyerekbútor

    Két csodálatos kisfiúnak terveztem ezt az egyedi, minden apró helyet maximálisan kihasználó egyedi gyermekbútort. A bútor tulajdonosai egy 4 éves és egy újszülött fiúcska. Mivel a két fiú egy szobában lakik és szobájuk mindössze 14nm, ezért mindenképpen emeletes ágyban kellett gondolkodni. Ruháiknak és játékaiknak szintén a tervezett bútorban kellett helyet kapniuk, ezért az ágy mellé a gardróbszekrényt és a játéktároló-szekrényt is ebbe a térbe kellett beleterveznem. Így lett a végeredmény egy igazi bútorkomplexum. Az alsó kiságy egy beépített leesésgátló segítségével később könnyedén átalakítható lesz gyermek kisággyá.

    A nagyobb fiúcska imádja az autókat, ezért több helyen belecsempésztem a bútorba ezt a motívumot: autó formájú kivágást terveztem az emeletes ágy felső részére és autós fogantyúkat a játéktároló és az akasztós tároló ajtajaira.

    A belső kialakítások során figyelembe vettem a lehetséges (tervezett) tárolódobozok méreteit, a gyerekruhák méreteit (0-tól 14 éves korig), a meglévő játékok típusait és méreteit. Mindezek által a bútor a lehető legjobb helykihasználást biztosítja.

     A bútor frontokat illetően a fehér mellé a barna színt társítottam, ezáltal harmonizála bútor a szoba többi bútorával és a szoba falakkal.